Spring naar inhoud
Dit plan is door naar de stemronde

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is door naar de stemronde

Jongeren bouwen zelfvoorzienend Tiny-tuinhuis

Door: Piet Tuin
16 oktober 2020
Gemeente Haarlem | 16 nov. 2020, 09:00

De voorgestelde locatie wordt op termijn verder ontwikkeld. De tiny houses zullen dan naar een andere plek verhuizen. Als dit plan wordt gekozen moeten afspraken met de indiener en de gebruikers worden gemaakt om de tiny schuur mee te verhuizen of een andere (bij voorkeur maatschappelijke) bestemming te geven.

De intentie is om samen met studenten van het NOVA college en Schalkwijkse jongeren een tuinhuis te ontwerpen en te bouwen .

Zo krijgen de studenten en jongeren praktijkervaring en tegelijk een kijkje in duurzaam bouwen voor de toekomst. En de buurt krijgt met het Tiny-tuin-huis een ontmoetingsplek voor de buurtbewoners.
Het Tiny-tuin-huis wordt geheel zelfvoorzienend. Gebouwd met natuurlijke materialen, het regenwater wordt opgevangen en gebruikt voor de tuin en om er door middel van filtertechnieken drinkwater van te maken. 
Zonne-energie wordt omgezet in elektriciteit en gebruikt om het huisje in de winter te verwarmen. Wij staan open om samen te werken met andere initiatieven, b.v. Urban ontmoetingsplaats of de Schalkse honing.
Peter Zweiphennig, docent aan het NOVA colLege Haarlem
Piet Tuin, architect Haarlem


Argumenten

Argumenten voor

Heb je een goed argument voor? Laat je stem horen!

Argumenten tegen

Heb je een goed argument tegen? Laat je stem horen!

Login om verder te gaanCancel

Je plan is geplaatst.