Spring naar inhoud
Dit plan is door naar de stemronde

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is door naar de stemronde

Renovatie speeltuin Vredenburg

Door: Maaike Vd weijden
17 oktober 2020
Gemeente Haarlem | 16 nov. 2020, 09:00

Dit plan is gewijzigd vergeleken met het oorspronkelijke idee. Het is kleinschaliger en groener geworden om de sfeer van het terrein te behouden.

Het aantal kinderen in buurt groeit, wij willen veilig buiten spelen stimuleren en elkaar kunnen ontmoeten! Ons plan: de speeltuin renoveren

Tussen Vredenburg en de Flakkeeweg ligt nu een verlaten en zeer gedateerde speeltuin. Het heeft een mooie groene omheining en een heuveltje.
Een groep ouders is samen met de kinderen uit de buurt wezen inventariseren, wat ZIJ nou graag zouden willen in de speeltuin.
Met deze renovatie kunnen we deze speeltuin weer laten leven!
Zodat de kinderen, jong en oud, veilig kunnen spelen, sporten en elkaar kunnen ontmoeten. 
Ons plan;
- Een omheinde sportkooi voor diverse balsporten
- Uitdagend klimrek
- Kruiptunnel door het heuveltje
- Wip en schommels
- Speelhuis
- Trampoline
- Rekstokken voor koppelduikelen
- Bankjes voor ouders
Like en deel, samen kunnen we deze prachtige groene speelplaats weer laten leven!


Argumenten

Argumenten voor

May Lan Chung | 17 oktober 2020 13:55

Ik ben voor want we moeten buiten spelen blijven stimuleren voor de kinderen. Als je daarvoor een veilige en uitdagende speelplek hebt waar ook mensen kunnen samen komen is alleen maar heel erg positief. Ik schrijf dit namens mijn ouders die graag met hun kleinkinderen daar naar toe zouden willen gaan

Reageren


vera roelfs | 17 oktober 2020 15:14

Het is een buurt waar veel kinderen wonen maar weinig speel gelegenheid in de buurt. Kinderen moeten juist nu aangespoord worden om buiten te speken . Dat gebeurd nu te weinig.

Reageren


jeannine egelie | 20 oktober 2020 16:37

Ben voor want wat er nu staat is verouderd e/o vernield. Maar lijkt me veel te spelen voor een redelijk klein oppervlak. En een omheinde sportkooi trekt niet alleen kleine kinderen maar ook grotere aan; denk niet dat de bewoners daar erg blij mee zijn. Maar een flinke opknapbeurt, paar verspreide bankjes en wat lage attributen lijkt me een goed plan

Reageren


Karin Kiekens | 20 oktober 2020 20:52

Kinderen moeten buiten kunnen spelen, dit schrijf ik omdat ik daar graag met mijn kleinkinderen zou willen spelen

Reageren


marina kuijten | 21 oktober 2020 08:18

Kinderen moeten buiten kunnen spelen, er spelen wel wat kinderen maar die zijn heel jong nog en voor mensen die tegen zijn de molenburg is verder op

Reageren


Argumenten tegen

MT Meeuwes | 20 oktober 2020 15:42

Groen laten wat groen is. Er is al steeds minder van. Het veld zoals het nu is, is al vrij recent. Kinderen kunnen er hun fantasie beter in kwijt dan een aangeharkt stuk beton. Met een kooi nog wel! Heeft iemand eraan gedacht de omwonenden om hun mening te vragen? Nee dus. Dat is kennelijk onbelangrijk. We zitten al vaak in de herrie van kinderen van omwonenden. Dat is nog tot daar aan toe. Moet dat nu nog meer worden? Moet ons groene uitzicht nu verpest worden en moeten we op tunnels,een kooi

Reageren


Ina MK | 20 oktober 2020 15:52

Waarom kan ik niet TEGEN stemmen? In wat voor soort landen heb ik dergelijke stemmingen al vaker gezien...

Reageren


Joan Rijnenberg | 20 oktober 2020 16:23

Zo groot is het stuk groen niet. En denkt men niet aan wat het voor de aanliggende bewoners betekent? En speeltuin pal voor de deur. Veel te dicht bij de huizen. De kinderen die er nu spelen maken al veel lawaai. Een paar meter van de woon en slaapkamer. De kinderen van omwonenden is nog te doen. Tijdens de lockdown komen er al mensen uit andere buurten met hun kids. Dat werd al druk. Laat staan als er een speeltuin komt, met een stuk veld voor balspelen!? Dat is vragen om hangjongeren. Tegen!

Reageren


Lenneke Harmsen | 20 oktober 2020 17:16

Overlast voor omwonenden; waarvan 90% 60+ is dus die zitten niet te wachten op herrie van kinderen uit andere buurten. Lekker groen laten dat is hard nodig. TEGEN dit plan om een speeltuin op deze plek te maken!

Reageren


m beute | 20 oktober 2020 17:32

Ik vraag me af Welke kinderen .
En dan het idee van een sportkooi !!! Dat gaat een nieuwe hangplek worden.KLeine kinderen kunnen er nu prima spelen .

Reageren


J R Keizer | 21 oktober 2020 10:19

Ik zie het niet zitten om deze ruimte ontgroenen voor een speel plek de speel plaats die er nu is wort al bijna niet gebruikt en waarom moeten we het groen inleveren voor een lelijke beton plaats misschien is het verstandig om met de huidige bewoners die aan deze speelplek wonen is te gaan praten want deze weten nog van niks en we hebben een prachtig park dicht bij dus we zitten er niet op te wachten zo,n speelplek

Reageren


ineke schoenmaker | 21 oktober 2020 11:44

Een mooi rustig stukje groen, veel insecten! Wat een rampzalig idee dit, om er beton te storten en een speelkooi! Er zouden misschien een paar bankjes geplaatst kunnen worden, of een klein speelhuisje. Is er gedacht aan de omwonenden? Zij wonen er 3 meter vanaf! Bovendien is het molenpark vlakbij, met ruimte genoeg, met speeltoestellen e. d. Waarom van dit mooie verstilde plekje, waar te weinig ruimte is, waar omwonenden er pal naast wonen, weer een herrieplek maken? Ik ben TEGEN!

Reageren


Henk van der Wal | 21 oktober 2020 11:51

Allereerst is het vreemd dat er alleen een duimpje omhoog gegeven kan worden en zeker weten als de direct omwonenden om hun mening gevraagd zou zijn zij allen een hele grote duim naar BENEDEN gegeven zouden hebben !
Want, er is niets mis met het bestaande speeltuintje, de speeltoestellen zijn nog prima intact en er is zeker veilig te spelen voor de kinderen met deze gras ondergrond.
Dus liever geen plek creëren voor overlast gevende hangjongeren met alle gevolgen van dien.

Reageren


S.J witjes | 22 oktober 2020 15:19

Hierbij wil ik, als buurtbewoner direct aan de speelplek, ook reageren. Ik vind het absoluut belangrijk dat de kinderen buiten kunnen spelen en dat daar voorzieningen voor moeten zijn! Echte in de nieuwe plannen, staat een speelkooi getekend. Ik heb hier vanuit mijn vorige woonplek al ervaring mee opgedaan en die ervaring leert dat het een zeer gewilde plek is voor hangjongeren. Hier zit ik eerlijk gezegd niet op te wachten!

Reageren


babs sernee | 23 oktober 2020 09:03

Er ligt een leuke speelplaats
En de omwonenden zijn op leeftijd ,dat wij niet zitten te wachten
Op schreeuwende kinderen.
Hoop dat u daar ook rekening mee houd.
B sernee

Reageren


Marijke Devens | 23 oktober 2020 13:21

Ik ben er uiteraard voor dat de kinderen buiten spelen en dat daar ook de gelegenheid voor moet zijn. Het stuk waar het om gaat is klein en vlak onder de slaapkamers van de omwonenden. Je zal maar nachtdienst hebben en je rust hard nodig hebben. Mogen kinderen hun fantasie niet meer ontwikkelen door de atributen die men graag wilt hebben? En het groen, is dat niet belangrijk? Het regenwater kan al zo slecht weg door de verstening.

Reageren


jan hollander | 23 oktober 2020 13:43

Er is niet om mijn mening gevraagd en de mogelijkheid om
een duim naar beneden te geven is er niet.
Het is geheel gericht op eigen belang.
Ik heb geen enkele behoefte aan een verandering van het
door U bedoelde speelveld.
Voor de kinderen van Meiendel is er genoeg ruimte bij de
Betuwelaan en bij het molenplaspark
Wij moeten zuinig zijn op dit stukje groen.
Het ingediende plan zorgt alleen maar voor overlast.

Reageren


agnes martens | 23 oktober 2020 18:12

Ik ben tegen want, het geeft overlast en er zijn genoeg speel en hang plekken.

Reageren


Y. Steffens | 24 oktober 2020 15:21

Graag dit kleine stukje groen laten zoals het is. Er staan speeltjes voor peuters en kleuters. Eventueel de glijbaan vervangen voor een speelhuisje. Een voetbalkooi, een zeer dom idee, is totaal niet geschikt hier i.v.m. de dichtbij staande aangrenzende woningen. Kans op overlast door hangjongeren (dealers) 24 uur per dag is groot. De ouders die dit plan bedacht hebben, wonen zelf niet in de aangrenzende huizen! Zij sturen hun kinderen naar Vredenburg om er zelf geen last van te hebben.

Reageren


Lenneke Harmsen | 25 oktober 2020 11:37

Ook vanuit het oogpunt van het klimaat is dit stukje groen hard nodig. Tijdens warmte dient het voor verkoeling en met veel regenval is het nodig voor opname van water. Zeker gezien het feit dat veel mensen hun tuin volgooien met tegels en kunstgras 😓

Reageren


Login om verder te gaanCancel

Je plan is geplaatst.